Искърско участие в 13ти Евро Спелео Форум - България

От 26 до 28.09.19г. в базата на БЧК в Лозен се проведе тринадесетия Евро Спелео Форум. Домакин и организатор на събитието беше БФСп. Присъстваха около 140 чуждестранни гости, от почти всички Европейски държави. Имаше разбира се и силно Българско присъствие. Всеобщо е мнението, че организацията на форума бе на много високо ниво. Основна заслуга за добрата организация имаха Тони Влайкова, Енчо Енчев, Ангел Иванов - (Ачо) и Станимира Делева.

От ПК Искър във форума взеха участие четирима души, като доброволци - организатори и участници. Цветан Остромски имаше две презентации в научната част на форума. Цветан участваше и в организирания фото конкурс, с три хубави снимки от Колкина дупка.

Водачи на групи в пещери - част от програмата на форума, бяха Киро Иванов, Ду и Митко Кожухаров. Пещерите за които Искърци отговаряха бяха Елата и Темната дупка на Беренде извор. Всъщност задачите на доброволците започнаха още от 23.09 и приключиха на 29.09. 2019 г. Особено активни и натоварени бяха Киро и Ду, които се справиха с всевъзможни задачи и изпитания много успешно.

Следващия Евро Спелео Форум ще е през 2020г. в Испания. Надяваме се, че нашите испански приятели също ще организират добре тази хубава общо Европейска проява. Ще е хубаво на този форум да има и членове на Пещерен Клуб Искър.