Новини за курс "Пещерняк"

Следваща лекция на 11.03 и за практиката от 7 и 8-ми 03.

Поради отсъствието на курсисти лекцията от 4-ти март не се състоя.

За следващата лекция сме поканили Мария Златкова. Както и в предишни курсове, така и сега ще имаме възможността да почерпим от нейния огромен опит в спелеологията. На живо от първо лице ще чуем за изследването на едни от най-интересните пещери в България.

Практиката на 7-ми и така се стекоха обстоятелствата че обхвана и 8-ми март:
Участници: Герасим, Док, Калоян; от курсистите: Захари, Йовина и Силвия.
Пещера: Моровица.

Лекция на курса и клубно заседание - 25.02.2015г.

Искам да напомня на курсистите а и на клубните членове, че довечера клубната сбирка ще е след лекцията на курса - "Биоспелеология". Както се разбрахме миналата сряда и двете дейности ще се проведат в сградата на Биологически Факултет на СУ "Св. Климент Охридски" намираща се на бул. Драган Цанков N 8 на първия етаж, лявото крило в 167 лаборатория. Който иска от членовете на клуба може да дойде също от 19ч. за лекцията.

Практика в събота, 7 февруари 2015г.

В събота, 7 февруари 2015г. практиката ще се проведе в Академишката пещера край Боснек.
Необходима екипировка: лично осветление, каска, гащеризон, ботуши, кирливки, който иска - работни ръкавици.
Събираме се в 8ч20м пред Медицинския колеж.

Благодарност към ПКСУ "София"

В събота на тренировката на курса ни на малката ниша на Петреница - Лакатник приятелите ни от ПКСУ "София" бяха на същото място, като освен останалия инвентар носеха и пещерна стълба. Благодарение на любезността им нашите курсисти - Захари, Силвия, Йовина и Георги успяха да пробват да се движат по стълба нагоре и надолу. Присъстващите членове на клуба също си припомниха как се работи с това полезно и много удобно в определени случи съоръжение.