Курс "Пещерняк" - 2008 се провежда в момента!


Както всяка година, и през 2008 г. ПК "Искър" провежда курс за обучение на нови пещерняци през зимните и пролетните месеци. Курсът започна на 5-ти март (сряда). Курсът се провежда с ежеседмични теоретични занятия в сряда вечер и еднодневни или двудневни практически занятия в почивните дни. Продължителността на курса ще е около 4 месеца, като ще завърши с теоретичен и практически изпити до края на м. юни.

Снимки от провеждащия се курс може да се видят в галерията.

* * *

Курсът за подготовка на пещерняци за 2007 г. започна на 14.03.2007 г. и завърши с практически и теоретичен
изпит на 30.06.2007 г., заедно с Балканския сбор на Тешел. Благодарим за провеждането на изпита на комисията в състав: Ваньо Станев, Никола Дончев и Орлин Атанасов. На 04.07.2007 се състоя последната сбирка на курс "Пещерняк" 2007 - за връчване на свидетелствата на успешно завършилите курса. В резултат 8 нови квалифицирани пещерняци се присъединиха към клуба ни и им желаeм дългогодишно безаварийно изследване на подземните простори и много нови открития!
Отчет за проведения курс "Пещерняк" на ПК "Искър" през 2007 г.Теоретичните занятия на курс "Пещерняк" - 2005 се проведоха благодарение на предоставеното ползване на помещение от колегите от
Училище за приключенияReverso 

Учебни материали за текущия курс

Седмичните сбирки на клуба се провеждат в сряда от 19.30 ч. в кафе-аперитив "Кехлибар" (на бул "Дондуков" до кръстовището с ул. "Кракра")
.

За подробности...

Искър - обява за пещерен курс 2008