Новини

Завърши курса по електронно картиране

Целта на курса е да се популяризират съвременни електронни методи за картиране на пещери, които дават по-голяма точност, по-бързи са, улесняват процеса на събиране на данни и изработка на карти, както и много други възможности.

40 години от създаването на ПК „ИСКЪР“

От 8.11 до 10.11.2019 г. на хижа Бачо Киро край гр. Дряново ПК „Искър“ - София ще празнува своя 40-годишен юбилей. Освен традиционната официална част (от 15:30 ч. в събота, 9.11) ще има представяне на юбилейния сборник 40 години ПК „ИСКЪР“ (с по-важното от дейността на клуба през последните 10 години), Пещерен видео-салон с избрани български пещерни филми, селекция на основателя на ПК „Искър“ Иван Рашков (отворен за участие, заявки изпращайте на ел.

Искърско участие в тренировъчен сбор на Пещерно спасяване

От 18 до 20.10.2019г. на Карлуково се проведе поредният тренировъчен сбор на Пещерно спасяване (АСО). Той се водеше летен - отложен покрай ангажиментите с Евроспелео форума и честването на 90 години организирана спелеология в България. То и времето си беше с летни температури де.

Искърско участие в 13ти Евро Спелео Форум - България

От 26 до 28.09.19г. в базата на БЧК в Лозен се проведе тринадесетия Евро Спелео Форум. Домакин и организатор на събитието беше БФСп. Присъстваха около 140 чуждестранни гости, от почти всички Европейски държави. Имаше разбира се и силно Българско присъствие. Всеобщо е мнението, че организацията на форума бе на много високо ниво. Основна заслуга за добрата организация имаха Тони Влайкова, Енчо Енчев, Ангел Иванов - (Ачо) и Станимира Делева.